Kunstwerken

Sinds 2017 ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met schilderen. Na een eerste bezigheid met alleen kleuren mengen heb ik me direct gewaagd aan een zelfportret die ik toen onlangs van mezelf had gefotografeerd. Vanaf dit moment is het voor mij duidelijk geworden dat ik hier werkelijk aanleg en een talent voor heb. Nooit had ik hiervoor een schilderij gemaakt, nooit heb ik tekenen als hobby gehad vroeger. Het heeft dan ook een jaar geduurd voordat ik tegen mezelf kon zeggen dat ik het echt kon.

gjd_2017_001 WP

Wel ben ik al sinds jonge leeftijd met fotografie bezig en heb ik zelfs een paar jaar de FotoAcademie in Amsterdam gevolgd. Als fotograaf heb ik dan ook geleerd om te schrijven met licht en dat via lichtval en schaduwen vormen gemaakt worden. In het begin schilderde dus voornamelijk die lichtval en schaduwen tot een geheel. Als techneut en ingenieur ben ik altijd goed in natuur- en wiskunde geweest. Met de eerste schets werk ik dan ook voornamelijk vanuit figuren en vormen om de compositie te bepalen. Hierin zit dan ook het perspectief en verhoudingen.

Mijn fotografie is terug te vinden in mijn kunst, omdat ik altijd op zoek ben naar de juiste sfeer, karakter, uitstraling en emotie. Ik werk dan ook het beste vanuit een inhoudelijk goede en spannende foto. Hoewel het me ook steeds vaker lukt om vanuit de realiteit te werken.

Momenteel kan ik goed mijn weg vinden in het aquarelleren. Het maken van portretten is mijn specialiteit geworden. Niet alleen mensen (van jong tot oud), maar ook dieren, bloemen en zelfs een stilleven kan gezien worden als een portret. De uitdaging voor mij is de juiste foto’s te vinden zodat ik een mooi, spannend en goed portret kan neerzetten. Als fotograaf maak ik de foto’s ook graag zelf.

Bij Wherelant (GGZ) heb ik een 2 jarig traject afgerond bij de KunstWerkt! Coaching Atelier o.l.v. Jantine Geels.
Verder heb ik bij Wherelant diverse lessen en workshops gevolgt.
Ik heb ook portrettekenen les gehad van Joost vd Krogt (bij Fluxus in Zaandam).

Sinds 2023 ben ik aangesloten bij Kunstcollectief Purmerend.

Overzicht 2022:

Overzicht 2021:

Overzicht 2020: